Как дете е станало милионер

1Децата на новото време съвсем не приличат на родителите си. Скоро прочетох за осемгодишния Росе Райан от Торонто, който е започнал да заработва първите си пари на три години.
В задния двор на къщата на родителите си организирал „кокоша ферма“. Шейсет кокошки му носели приход от три долара за десет яйца. За ден, два при добро гледане, той получавал по едно яйце от кокошка. За един месец момчето изкарвало от 200 до 300 долара.
След време уговаряйки се със съседите си започнал да коси тревата в дворовете им, за целта използвал и съответна техника.
Следващата стъпка на предприемчивото момче била поливане и грижа за градината. Разбирайки, че продажбата на услуги е по-изгодна, отколкото  да работи само за себе си, започнал да си намира работа и изпълнявайки я получавал съответния процент.
Цялата сума, която заработвал, Росе инвестирал в недвижими имоти. Днес Райан притежава няколко къщи в Онтарио, а богатството му възлиза на 900 000 долара.
Той е закупил хокейна и баскетболна площадка за семейството и приятелите си. Своята страст – четене на книги е задоволил със закупуването на повече от 4000 екземпляра.
Ако това е направило едно малко момче, защо се боим да напрегнем мозъците си и преодолявайки инерцията, да направим първата си крачка в бизнеса. Всичките ограничения и страхове са само в нашите умове.